IT-investoren Jens Rugseth og Karbon går inn på eiersiden i Lettbutikk

Karbon Invest signerte nylig en avtale der de går inn som betydelige medeiere i logistikkselskapet Lettbutikk. Målet med emisjonen er å rigge Lettbutikk for fortsatt vekst og bidra til internasjonal ekspansjon.

– Med en industriell partner som Karbon Invest får vi finansielle muskler til å vokse videre i et marked med  kjempepotensial i Norge, Norden og Europa. Nå kan vi virkelig skyte fart, investere i nye lagre og ruste opp  organisasjonen vår slik at vi blir i stand til å håndtere en halv milliard i omsetning mot de 70 millionene vi  budsjetterer for i 2021, sier Kim Kåsene som er daglig leder, gründer og deleier i logistikkselskapet Lettbutikk. 

Eventyrlig utvikling 

Lettbutikks målsetning har hele tiden vært å gjøre hverdagen så enkel som mulig for nettbutikkene, samt å  også gi de små aktørene tilgang til konkurransedyktige drifts- og fraktpriser. Lettbutikk ekspederte sin første  pakke i april 2016 – siden den gang kan selskapet skilte med en omsetning som har doblet seg hvert år. – Jeg pleier å si at vi er et kompetansehus for netthandel. Vi besitter betydelig erfaring som gir merverdi for  kundene våre, og vi har hjulpet flere av dem både med å bygge nettsider, utvikle integrasjoner og få  betalingsløsninger til å fungere. Hele tiden jobber vi med automatisering, forenkling og effektivisering for øyet.  Det er nok en kombinasjon av at netthandelbransjen opplever en enorm vekst, at vi har en forretningsmodell  som kan skaleres internasjonalt, og de digitale løsningene våre som har gjort oss attraktive for Karbon Invest,  fortsetter Kåsene. 

Fokus på verdiøkende tjenester 

Neste fase i Lettbutikks vekststrategi er å hente inn flere større kunder, samt å utvikle en crossborderløsning  som vil effektivisere netthandel over landegrensene innen Norden ved å gjøre denne typen handel langt mer

automatisert og smidig enn den er i dag. Vi ønsker et strategisk samarbeid med våre kunder hvor vi kan tilby  verdiøkende tjenester i tillegg til de tradisjonelle 3PL tjenesten. For å styrke den strategiske satsningen har  selskapet engasjert Tom Hauge som styreleder. Hauge har lang fartstid i norsk næringsliv, blant annet som mangeårig administrerende direktør i CGI Norge, et tydelig tegn på retningen Lettbutikk tar.  – Med Tom Hauge som styreleder og Jens Rugseth på eiersiden gjennom Karbon Invest, står vi godt rustet til å  vokse og bli den foretrukne logistikkpartneren for nettbutikker både i Norge, Norden og Europa forøvrig,  avslutter Kim Kåsene.

Les mer 

Finansavisen: Suksessinvestorens siste storsatsing 

Moderne Transport: IT-investor inn i Lettbutikk

eHandel.com: IT-investor satser på lagerhotell – vil vokse internasjonalt

DEL DENNE POSTEN